0
0 In Blog

Bloesemtuin van Bomendromen (ter nagedachtenis aan Kim van der Hoef) – Lottie Mae Jones

Soms verschijnen er berichten in het nieuws of hoor je verhalen die zó binnenkomen dat ze je niet meer loslaten. Zoals het verhaal van Kim.

Aanstaande zondag 23 mei 2021 is het 2 jaar geleden dat Kim van der Hoef (25) plotseling overleed.
Ze was op dat moment zeven maanden zwanger van een tweeling. Terwijl Kim gereanimeerd werd in het Radboudumc in Nijmegen, werden de kindjes met een keizersnee gehaald. Raff en Tess kwamen gezond ter wereld, maar het nieuws sloeg in Nijmegen en wijde omgeving in als een bom. Ook bij mij.

Ik nam contact op met de Fieldwork Foundation waar ik ambassadrice van ben om te kijken of we iéts zouden kunnen doen voor Kurt, de kindjes en de familie. Ik zocht contact met een van de beste vriendinnen van Kim, Charlotte, en legde uit dat wij graag iets wilde doen als stichting, en vroeg waar behoefte lag. Ik legde ook uit dat ik als singer-songwriter misschien een liedje zou kunnen schrijven voor Tess en Raff ter nagedachtenis. Charlotte was meteen enthousiast. We spraken af dat ze het ook zou voorleggen aan de rest van de vriendengroep.

Slechts een paar dagen later kreeg ik bericht van Charlotte dat ze het als vriendengroep heel bijzonder zouden vinden en dus volgde al snel een middag waarin we allemaal bij elkaar kwamen. Ik heb die middag álles mogen vragen over hun mooie en lieve vriendin Kim.

Ik had nog nooit eerder op deze manier voor iemand een nummer geschreven en dus voelde ik ook een behoorlijke druk, juist omdat het zó precair was. Toch lukte het me om het nummer ‘Bloesemtuin van Bomendromen’ te schrijven, waarin elke zin in het liedje metaforisch is voor Kim, van hoe ze was, wat ze deed tot aan haar práchtige bos krullen ‘haar bloesem vormt een kroon tot dicht bij de maan’

De reacties waren emotioneel, en dat was het voor mij daardoor eveneens. Op verzoek zong ik dit liedje als verrassing voor haar man en familie op hun babyborrel. Het zal voor altijd een van de meest bijzondere maar tevens beladen optredens zijn die ik ooit heb gedaan. Aankomend weekend is het 2 jaar geleden en zing ik opnieuw Bloesemtuin van Bomendromen voor ze, ter nagedachtenis aan hun mooie Kim.

Deze productie werd mogelijk gemaakt door de Fieldwork Foundation (www.fieldworkfoundation.nl)
Lyrics: Lottie Mae Jones
Muziek: Lottie Mae Jones & Jordi Martin
Opname: Soundvision Studio Arnhem
Videoclip & Edit: Lottie Mae Jones (met dank aan alle beelden die zijn vrijgegeven door familie & vrienden, bovenal voor hun vertrouwen).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply