0
Like a Lot

Mijn naam is Lottie Mae Jones, (1984) en ik ben van oorsprong afkomstig uit het mooie Brabant. Nadat ik afstudeerde als pedagoog in 2008, was ik jaren werkzaam als sociotherapeut en later casemanager in de psychiatrie. In 2010 startte ik in mijn eigen praktijk waarin ik individuele begeleiding, training en coaching aanbied. In datzelfde jaar werd ik door de hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevraagd als docent bij de opleiding pedagogiek en later SPH en behaalde ik tevens mijn docentbevoegdheid. Ik werd hoofddocent op het gebied van communicatie en casemanagement en ik ontwikkelde verschillende trainingen die ik gaf zowel aan particulieren als bedrijven.

Ondanks dat ik een heel aantal leuke jaren heb gehad in het onderwijs en de hulpverlening wist ik dat er een moment zou komen dat ik een bedrijf zou opzetten waarin zowel mijn hulpverlenersachtergrond áls mijn creativiteit en ervaring op het gebied van communicatie zouden samenkomen. Hoe en wanneer dat wist ik niet, maar dat kreeg langzaam maar zeker steeds meer vorm.

Muziek

Dat dit ook vanuit mijn passie voor muziek zou gebeuren had ik toen nog niet kunnen denken. Naast al mijn werkervaring heb ik van kinds af aan als eigen nummers geschreven en ontdekte ik dat ik kon zingen. Ik had ook toen al een missie, (die ook op latere leeftijd zou terugkeren). Het bestrijden of onder de aandacht brengen van onrecht in de wereld.

Ik trad jaren op in binnen- en buitenland en ik bracht in 2015 mijn solo-album ‘Butterflies in grey skies’ uit. Mijn album kwam tot stand via crowdfunding, waarbij social-media de grootste rol heeft gespeeld. Binnen 3 maanden tijd had ik zo’n €7500,- bij elkaar. Authentieke en ludieke acties op Twitter en Facebook, leidde ertoe dat meer dan 45% van de crowdfunding gefinancierd werd door voor mij volslagen onbekenden, enorm bijzonder!

Webserie

Dit inspireerde me om ook via dit kanaal mijn album te promoten. Ik bedacht een webserie ‘Op stoute schoenen’ en ging al vloggend langs bij diverse Nederlandse radiostations om mijn album te overhandigen. Meer dan eens kwam ik live in de radio-uitzending en de spanning van ‘komt ze binnen of niet’ zorgde voor veel volgers en bereik. Ik hield er diverse optredens aan over waaronder bij Radio Veronica en Radio 1. Het inspireerde me steeds opnieuw om social-media verder te ontdekken.

Van kinds af aan heb ik al een grote passie voor mode en make-up. Ik wilde als kind al altijd anderen ‘opmaken’. Ook tekende ik boeken vol met kleding die ik ‘ontwierp’. Dat deze facetten uit mijn jeugd later nog zouden terugkeren, dat had ik nooit gedacht. In 2015 werd ik zowel benaderd als om weer aan het werk te gaan als plussize-model, voor onder andere het internationale merk X-two.

Social media

Tevens kwam ik zelf ‘uit de kast’ in Vrouw-magazine, waarin ik vertelde dat ik bijna 25 jaar had gevochten met een eetstoornis en deze inmiddels overwonnen had. Ongelooflijk hoéveel reacties ik op dat artikel gekregen heb! Deze reacties en vele vragen deden mij nogmaals inzien hoeveel mensen met dit probleem kampten en ook hoe groot de schaamte, het taboe en de stigma’s zijn. Ik besloot dat ik hier meer mee wilde gaan doen en ging bloggen en vloggen. Ook richtte ik een Facebookpagina op over tal van onderwerpen in de plussize-industrie, maar eveneens ook over maatschappelijke thema’s die me raken.

Ik geef nu ook lezingen en workshops omtrent diverse onderwerpen, ben met enige regelmaat te gast in een talkshow en ben naast het bovenstaande tevens werkzaam als zelfbeeldcoach, plussize-model freelance stylist en make-up artist. Bovenal vind ik het waanzinnig dat ik al mijn ervaringen als professional en mijn passies in een bedrijf heb kunnen stoppen.