0

Hoi!

Mijn naam is Lottie, ik ben van het bouwjaar 1984 en ik zou mezelf omschrijven als een creatieve, sensitieve, kleurrijke duizendpoot die het fijn vindt om anderen te helpen. Ik ben in 2008 afgestudeerd als pedagoog en hierna heb ik jaren in diverse functies binnen de hulpverlening gewerkt. Tegelijkertijd startte ik in 2010 als pedagoog mijn eigen praktijk en begeleidde ik jongeren met autisme en hun ouders. Ook bood ik gezinsbegeleiding aan huis. In de jaren daarna werd ik gevraagd om lessen en trainingen te verzorgen op de hogeschool van Arnhem en Nijmegen bij zowel de opleiding pedagogiek als SPH en behaalde ik mijn docentbevoegdheid.

In 2015 besloot ik mijn bedrijf uit te breiden en volledig zelfstandig verder te gaan. Ik wilde alle creatieve dingen die ik deed en die ik tot dan toe voornamelijk als hobby beschouwde toevoegen aan mijn bedrijf, maar; zo dacht ik, dat kan écht niet, dat gaat als een táng op een varken slaan. Toch begon ik en geloof me, dat kostte me behoorlijk wat moed. Want wat als het zou floppen, ik had ook een hypotheek wat als ik geen inkomsten zou binnenhalen? Ik besloot te springen. Mijn moed werd beloond. En hoewel er altijd omstandigheden zijn (zoals met Corona) die roet in het eten gooien waar je gewoonweg echt botte pech mee kan hebben als ondernemer, is mijn overtuiging dat je zolang je creatief bent, een goed verhaal hebt én je droom najaagt je van die droom een succes kunt maken.

Zo gebeurde het dat ik benaderd werd door een groot internationaal kledingmerk voor plussize vrouwen met de vraag of ik het model voor hun nieuwe campagne wilde worden. Ze waren bij mij terecht gekomen doordat ik als singer-songwriter op mijn socials outfitjes deelde die ik aantrok voor optredens. Doordat ik die campagne als plussize model ging doen kreeg ik binnen de mode-industrie in korte tijd, zeker online snel bekendheid. Andere merken benaderde me of ik niet ook de styling van hun klanten in winkels wilde komen doen als stylist en make-up artist en weer een ander merk vroeg me of ik de opening van hun winkel wilde komen zingen. Zo viel stap voor stap alles op zijn plek. Ik hield me bezig met marketing, branding, styling, en media. Ik wilde alleen niet enkel bezig zijn met de buitenkant van de mens en dus kon ik vanuit mijn al bestaande coaching praktijk nu de binnen en buitenkant combineren.

Tevens wilde ik mijn groeiende bekendheid gebruiken om ook een boodschap te verspreiden over zowel stigmatisering rondom dikke mensen als mijn ervaringsdeskundigheid vanuit een eetstoornis. Mijn verhaal werd gezien en gehoord en ik kwam in diverse bladen en televisieprogramma’s terecht, zie Media.

Helaas kreeg ik in januari 2017 een verkeersongeval waarvan ik een aantal jaar van moest revalideren. Een heftige periode die álles veranderde én onzeker maakte. Het was lange tijd niet duidelijk óf en hóe ik zou herstellen. Ik kon op sommige dagen maar 5 minuten achter elkaar aan tafel zitten en op een podium staan dat leek al helemaal niet meer mogelijk. In deze jaren leerde ik nóg meer hoe krachtig ‘de taal’ van ons lichaam is. Waar ik eerder soms vijandig tegenover mijn lijf stond, omdat ik bijvoorbeeld door hypermobiliteit al jong regelmatig ‘pijntjes’ had, ontdekte ik tijdens mijn revalidatie dat in plaats van het ‘wegvluchten uit mijn lijf’ van de pijn, verbinding maken met de pijn veel effectiever was. Als je me dit tien jaar daarvoor had verteld had ik het zweverig genoemd, nu weet ik dat het daar helemaal niks mee te maken had. Hoe donker deze periode ook was, er waren ook veel lichtpuntjes in die periode die mij als mens mentaal alleen maar verrijkt hebben. 

Tevens ontdekte ik dat hoe uitzichtloos je situatie ook is er áltijd mogelijkheden zijn. Er is áltijd een verhaal dat je kunt vertellen en een sterke motivatie om van je verhaal een successtory of business te maken, ook als je situatie verandert en je leven plots bijvoorbeeld door een ongeluk, een scheiding, een ziekte helemaal op z’n kop staat. Je moet kansen zien, niet opgeven, hulp vragen (en aannemen); het einde van iets biedt ook altijd kansen voor een nieuw begin.

Like a Lot 

Omdat ik niet graag in hokjes werk en me al jaren met verschillende vormen van coaching, training en advies bezighoud richt ik me op mensen om de beste versie van zichzelf te worden óf te blijven. Dat klinkt prachtig, maar wellicht ook wat algemeen dus ik zal proberen het concreter uit te leggen. Ik houd me al vele jaren bezig met het coachen, trainen en adviseren van mensen en bedrijven. Mensen die op persoonlijk vlak steeds opnieuw vastlopen.

Als pedagoog en coach help ik je te begrijpen waarom je doet wat je doet en hoe je bepaalde overtuigingen en patronen kunt doorbreken. Vanuit mijn achtergrond als pedagoog begin ik áltijd bij het begín. Hoe ben je opgegroeid, wat heb je meegekregen van huis uit en wat heeft je zoal gevormd. Bijvoorbeeld: heb jij het werk wat je nu doet gekozen omdat dit is wat jij altijd wilde doen óf heb jij naar de wensen van je ouders gekozen voor een opleiding geneeskunde, ben je nu arts maar kom je tot het inzicht dat je hart ergens anders ligt? Binnen mijn coaching trajecten help ik je inzicht te krijgen in wie jij bent, waarom je doet wat je doet én of het is wat je gelukkig maakt. Met enige regelmaat zie ik mensen in mijn praktijk voorbij komen die eigenlijk al jarenlang een droom hebben, of met een idee lopen maar de moed nog niet gevonden hadden om deze te verwezenlijken, het is te gek om ook hierbij iemand te kunnen helpen en dat doe ik dan ook. 

Lichaamstaal
Mijn overtuiging en ervaring is dat naast praten en het inzichtelijk maken van het een en ander, ook de verbinding met ons lichaam een hele wezenlijke is. Heb je bijvoorbeeld al langere tijd een pijnlijke rug zonder dat men duidelijk krijgt waardoor? Nadat ik zelf jaren heb gerevalideerd van een ongeval en mijn jarenlange ervaring als coach hebben mij ervan overtuigd dat de taal van ons lichaam soms nog belangrijker is dan de woorden die we kiezen met ons brein. Daarom sta ik binnen mijn coaching altijd stil bij de vraag; Kun je je lichaam helemaal voelen? Wat voel je? En bij pijnklachten; wat probeert je lichaam je te vertellen? Waar ga je mogelijk aan voorbij?
*Vanzelfsprekend geef ik geen medisch advies en verwijs ik je bij pijn in eerste instantie altijd door naar een arts*

Intuïtieve werkvormen
Tijdens de sessies in mijn praktijk maak ik veel gebruik van creatieve werkvormen en werk ik deels intuïtief. Als kind als ontdekte ik dat ik veel kon voelen en ‘zien’ van anderen. Door de jaren heen heb ik me hier verder in ontwikkeld en hierdoor kan dit zeker bij mensen die communicatief heel vaardig zijn, of al meerdere hulpverleningstrajecten achter zich hebben liggen op een andere manier naar hun vraagstuk kijken. Door mensen (en je hoeft hiervoor geen affiniteit met tekenen te hebben – liever niet zelfs-) bijvoorbeeld te laten tekenen worden er vaak dingen zichtbaar gemaakt die dat anders niet zo snel zouden worden. Tevens is het ook mogelijk om door mij een tekening voor iemand te laten maken. Voor meer informatie zie: Intuïtief tekenen.

Voel je welkom!
Liefs,