0

Hoi!

Mijn naam is Lottie, ik ben van het bouwjaar 1984 en ik ben in 2008 afgestudeerd als pedagoog en hierna heb ik jaren in diverse functies binnen de hulpverlening gewerkt. Tegelijkertijd startte ik in 2010 als pedagoog mijn eigen praktijk en begeleidde ik jongeren met autisme en hun ouders. Ook bood ik gezinsbegeleiding aan huis. In de jaren daarna werd ik gevraagd om lessen en trainingen te verzorgen op de hogeschool van Arnhem en Nijmegen bij zowel de opleiding pedagogiek als SPH en behaalde ik mijn docentbevoegdheid.

In 2015 besloot ik mijn bedrijf uit te breiden en volledig zelfstandig verder te gaan. Ik wilde alle creatieve dingen die ik deed en die ik tot dan toe voornamelijk als hobby beschouwde toevoegen aan mijn bedrijf, maar; zo dacht ik, dat kan écht niet, dat gaat als een táng op een varken slaan. Toch begon ik en geloof me, dat kostte me behoorlijk wat moed. Want wat als het zou floppen, ik had ook een hypotheek wat als ik geen inkomsten zou binnenhalen? Ik besloot te springen. Mijn moed werd beloond. En hoewel er altijd omstandigheden zijn (zoals nu met Corona) die roet in het eten gooien waar je gewoonweg echt botte pech mee kan hebben als ondernemer, is mijn overtuiging dat je zolang je creatief bent, een goed verhaal hebt én je droom najaagt je van die droom een succes kunt maken.

Zo gebeurde het dat ik benaderd werd door een groot internationaal kledingmerk voor plussize vrouwen met de vraag of ik het model voor hun nieuwe campagne wilde worden. Ze waren bij mij terecht gekomen doordat ik als singer-songwriter op mijn socials outfitjes deelde die ik aantrok voor optredens. Doordat ik die campagne als plussizemodel ging doen kreeg ik binnen de mode-industrie in korte tijd, zeker online snel bekendheid. Andere merken benaderde me of ik niet ook de styling van hun klanten in winkels wilde komen doen als stylist en make-up artist en weer een ander merk vroeg me of ik de opening van hun winkel wilde komen zingen. Zo viel stap voor stap alles op zijn plek. Ik hield me bezig met marketing, branding, styling, en media. Ik wilde alleen niet enkel bezig zijn met de buitenkant van de mens en dus kon ik vanuit mijn al bestaande coaching praktijk nu de binnen en buitenkant combineren.

Tevens wilde ik mijn groeiende bekendheid gebruiken om ook een boodschap te verspreiden over zowel stigmatisering rondom dikke mensen als mijn ervaringsdeskundigheid vanuit een eetstoornis. Mijn verhaal werd gezien en gehoord en ik kwam in diverse bladen en televisieprogramma’s terecht, zie Media.

Helaas kreeg ik in januari 2017 een verkeersongeval waarvan ik bijna 4 jaar moest revalideren. Een heftige periode die álles veranderde én onzeker maakte. Het was lange tijd niet duidelijk óf en hóe ik zou herstellen. Ik kon op sommige dagen maar 5 minuten achter elkaar aan tafel zitten en optreden dat leek al helemaal niet meer mogelijk. In deze jaren ging ik op zoek naar wat ik nog wél kon, ik kon nog wel blogs schrijven en video’s maken. Ik ontwikkelde een nieuwe webserie ‘Dateleed met Lot’ die viral ging op Facebook en die opgepikt werd door de media en ook werkte ik achter de schermen op laag tempo aan een theaterprogramma (dat uitkomt in 2021). Er is veel wat ik in die revalidatieperiode geleerd heb, maar bovenal dat hoe uitzichtloos je situatie ook is er zijn áltijd mogelijkheden. Er is áltijd een verhaal dat je kunt vertellen en een sterke motivatie om van je verhaal een successtory of business te maken, ook als je situatie verandert en je leven plots bijvoorbeeld door een ongeluk, een scheiding, een ziekte helemaal op z’n kop staat. Je moet kansen zien, niet opgeven, hulp vragen (en aannemen); het einde van iets biedt ook altijd kansen voor een nieuw begin.

Wat ik ga doen?

Omdat ik niet graag in hokjes werk en me al jaren met verschillende vormen van coaching, training en advies bezighoud richt ik me nu op mensen en bedrijven om de beste versie van zichzelf te worden óf in het vaandel te houden. Dat klinkt prachtig, maar wellicht ook half ‘zweefteverig’ dus ik zal proberen het concreter uit te leggen. Ik houd me al vele jaren bezig met het coachen, trainen en adviseren van mensen en bedrijven. Mensen die op persoonlijk vlak steeds opnieuw vastlopen. Als coach én als ervaringsdeskundige (o.a. op het gebied van eetstoornissen) help ik je te begrijpen waarom je doet wat je doet en hoe je bepaalde overtuigingen en patronen kunt doorbreken. Met mijn achtergrond als pedagoog begin ik áltijd bij het begín. Hoe ben je opgegroeid, wat heb je meegekregen van huis uit en wat heeft je zoal gevormd. Dit maakt dat je inzicht krijgt in wié jij bent, waarom je doet wat je doet én of het is wat je gelukkig maakt. Heb jij wel eens gehoord van de spreuk; Volg je hart want dat klopt? Ik geloof erin en ik begeleid je graag op je weg van binnen naar buiten.

Als het gaat om het werken met en voor bedrijven ligt mijn expertise op het gebied van communicatie, training en hospitality. Zowel on- als offline. Wie ben je als organisatie, waar sta je voor, hoe onderscheid je je ten opzichte van je concurrentie én hoe houd je je kwaliteit overeind, zeker als je groeiend bent. Door mijn jarenlange ervaring als trainer op het gebied van gesprekstechnieken en creatieve werkvormen onder andere binnen het hoger onderwijs en mijn ervaring om authenticiteit en zichtbaarheid te laten samenkomen online bied ik een kleurenpalet van mogelijkheden aan ervaring. Elke bedrijf is anders en zo ook elke training die ik aanbied.

Liefs;